Byggtjänster och olika kringtjänster

0 kommentarer

Om du ska köpa hus eller lägenhet finns det en hel del olika saker att tänka på. Det är inte bara allt kring köpet, utan du kan också behöva rikta tankarna till olika byggtjänster samt till det som hänger samman med en byggnation. När du ska flytta in på ett nytt ställe kan det också vara roligt att anpassa särskilt kök och badrum så att det får en stil som passar dig och din familj perfekt. Som mäklare är vi med dig genom hela köpet av din nya bostad och här får du också några bra tips kring renoveringen.

Nyrenovering av kök

En nyrenovering av kök är ett ganska stort projekt och det kan även vara tidskrävande. Det krävs en hel del planering, du behöver ha koll på om el samt rör ska dras om och renoveringen kommer också att kosta en del pengar. När det kommer till nyrenovering av kök kan du få ditt kök precis så som du önskar både vad gäller bänkytor, förvaring, lådor, eluttag och diskbänk. Du kan också välja golv, kakel och eventuella tapeter.

Som mäklare får vi i regel reda på om ett kök renoverats nyligen och det upplyser vi såklart köparen om, men det står alltid en bostadsköpare fritt att renovera som denne vill. När du köper din bostad finns det inga regler för vilka färger som är okej eller inte, och du kan också riva bort skåp för att kanske få plats med en diskmaskin eller annat.

När du utför en nyrenovering av ett kök och den görs på ett fackmannamässigt sätt kommer renoveringen att höja värdet på huset och du kan med andra ord få ut mer pengar vid en eventuell framtida försäljning av din bostad samtidigt som du själv kommer trivas bättre i ditt hem när du kan laga mat efter dina förutsättningar.

Renovering av badrum

När du flyttar till en ny bostad är det alltid härligt att få en fräsch toalett och ett fint badrum. Det är ingen slump att många väljer att renovera just badrum när de köper en bostad. Det är helt enkelt en viss känsla att duscha och bada i ett badrum där ingen annan har gjort det innan.

När du gör en helrenovering av badrummet och byter rör, stammar och annat gör du också installationerna säkrare så risken för vattenläckor minskar radikalt. Du kan även välja att dra rören inne i väggen så de inte syns och då blir badrummet också mer lättstädat.

En annan fördel med att totalrenovera badrummet är att du får bort eventuellt mögel, du kan hitta tidigare fuktskador och dessutom kommer värdet på ditt hus att stiga rejält när alla rörinstallationer samt tätskikt är utbytta. Som mäklare har vi kännedom om flera olika VVS-firmor som kan hjälpa dig med allt från golvläggning till tapetsering och rördragning i både stora och små badrum. Det finns alltså inga nackdelar med att låta utföra en totalrenovering av badrummet förutom att den kan ta lite tid och kosta en del pengar.

Flyttstädning

I samband med en flytt är det en hel massa du måste tänka på och göra. Du ska dessutom städa din tidigare bostad så de personer som ska ta över den kan flytta in direkt om inget annat avtalats. Som mäklare kan vi varmt rekommendera att anlita ett företag som hjälper till med flyttstädningen och vi har flera tips på olika företag som kan hjälpa dig.

När du anlitar hjälp för flyttstädningen får du alltid garanti på städningen. Om något inte skulle vara godkänt när det är dags för de nya bostadsägarna att ta över bostaden gör företaget alltså om städningen gratis och du behöver inte oroa dig för att behöva lägga mer tid på städningen.

En flyttstädning är väldigt omfattande och om du inte har gjort en sådan innan är det inte så bra att börja mitt i en stressig flytt. Den här typen av städning är allt annat än en vanlig veckostädning. Spisen ska rengöras runt och inuti, frysen ska avfrostas, avloppen ska rengöras, lister ska torkas och det ska helt enkelt vara rent överallt. Det är oerhört lätt att missa något, och när du tar hjälp med din flyttstädning kan du istället koncentrera dig på renovering och inflytt i din nya bostad.

Olika flyttjänster

Förutom flyttstädning finns det också flera andra flyttjänster det kan vara smart att anlita i samband med en flytt. Ska din nya bostad renoveras kan det vara krångligt att bära in saker, och att anlita ett kunnigt flyttföretag som bär är bra. Då är dina saker också försäkrade och du får ersättning om något går sönder i flytten.

Du kan också anlita hjälp med nedpackning, uppackning samt montering av möbler. Om det renoveras i ditt kök eller i ditt badrum kan det vara skönt om någon annan monterar möblerna så du kan koncentrera dig på annat.

Kanske upptäcker du att du har lite för mycket saker, och om du renoverar din blivande bostad är det eventuellt svårt att få plats med allt. Då kan det vara klokt att anlita flyttjänsten magasinering för att få en plats att förvara kartonger och annat på. Du kan sedan hämta dina saker när renoveringen är klar så du kan flytta in på riktigt. Under magasineringen förvaras alla dina saker på ett säkert sätt så de inte kan komma till skada av skadedjur eller annat.

Bortforsling av grovsopor

I samband med en flytt blir det en hel del grovsopor och än fler sådana kan det blir när du ska renovera badrum eller kök i kombination med flytten. Ibland kan det vara svårt att själv kunna forsla bort soporna, och andra gånger hinner man inte.

Ett alternativ kan vara att ta hjälp med bortforsling av grovsoporna. Vi som mäklare har goda kontakter med flera företag som kan hjälpa till på många ställen i Sverige. De kan både ta med sig vitvaror som ska kasseras, kartonger, packningsmaterial, plast och allt annat du behöver bli av med. Dock tar företagen inte med sig hushållssopor utan det måste du ordna på egen hand i din nya bostad. Grovsoporna bär vara hyfsat sorterade när de ska avhämtas för att underlätta när soporna ska lämnas på återvinningscentralen.

Att anlita hjälp med bortforslingen kostar inte speciellt mycket men det kan underlätta rejält både under renoveringen och när den är klar. Då kan du njuta av din nya bostad utan att fundera över sopor, montering av möbler och annat som i regel ställer till mer besvär än roar dig.

Som mäklare vill vi självklart att du ska trivas och känna dig som hemma i din nya bostad – och renovering samt alla flyttjänster kommer göra allt mycket lättare!